Modell Box Weblabor

Gyakori kérdések, fontos tudnivalók.

Mire van szükség a weboldal elkészítéséhez?

Szükség van a főoldali szövegekre, képanyagokra, a tervezett menüpontokra. Nagy segítség, ha a következő kérdésekre válaszokkal rendelkezel.
1. Pár mondat a cégről, szolgáltatásról, amit a weboldal be fog mutatni.
2. Kiknek szánod az oldalt, kik a vásárlók, megrendelők?
3. A vásárlás, megrendelés menetét, hogy tervezed?
4. Vannak-e írásos vélemények a szolgáltatásodról?
5. Milyen stílust, színvilágot képzeltél el az oldaladnak?

Mely böngészőkben fog jól működni a weboldalam?

A weboldal megtervezése előtt gondolnod kell arra, hogy a célcsoportodnak milyen erőforrásai vannak. Ha a célcsoport (pl nyugdíjasok) régebbi böngészőket használ, akkor a technológiai újításokat, legújabb HTML5 és CSS3 előnyeit nem fogod tudni megfelelően kihasználni például Internet Explorer 7 ben. Ha szabványosan van felépítve a weboldalad, akkor az újabb böngészőkben biztosan megfelelő lesz annak kinézete, működése.

Ki írja a weboldalamra a szövegeket?

Általában a weboldal tulajdonosa szokta megírni, mert az adott témát Ő ismeri legjobban. Jó értékesítési szöveget, vagy egyáltalán olyan szöveget, ami webes környezetben megállja a helyét azonban nem olyan könnyű írni. A siker érdekében ajánlott szövegírót megbízni, hogy ellenőrizze, javítsa ki ez esetleges hibákat, vagy rendszeresen írjon minőségi cikkeket, híreket a weboldaladra.

Mi legyen a weboldalam neve?

A weboldal neve (domain név) akkor a legjobb, ha tükrözi a termékedet, szolgáltatási területedet. A látogatók ritkán keresnek cégnévre vagy márkanévre, kivéve ha az már ismert és a köztudatba már jól beépült.

Mennyi időbe telik egy honlap elkészítése?

Csak úgymint az árazás ez is honlap bonyolultságától függ. Általánosságban elmondható, hogy még egy egyszerűnek tűnő ( de igényesen elkészített ) honlapra is legalább egy hónapot kell szánni. Bonyolultabb struktúrájú portálok esetében több hónappal is számolhatunk.

Mennyibe kerül egy honlap?

A rossz nagyon sokba, a jó rövid időn belül visszahozza az árát. A weblapok árát a kért funkciók, szolgáltatások és elvárások határozzák meg, továbbá, hogy milyen mértékben tartalmaz dinamikus elemeket. Egy adott projekt árazása rendkívül összetett, több tényezőből épül fel, amit az ügyfél egyedi elvárásainak felmérése után lehet pontosan megállapítani. Így általában egyedi ajánlatot kapsz a te elvárásaidhoz szabva.